Woonkamer verbouwen

Gaat u uw woonkamer verbouwen en zoekt u bedrijven die u hierbij kunnen helpen? Wij hebben als tegelzetter veel ervaring met het verbouwen van woonkamers. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste tegels voor uw woonkamer en natuurlijk bij een professionele plaatsing. Bekijk hier onze gerealiseerde woonkamers.

In de woonkamer wordt geleefd. Er spelen kinderen op de grond, er wordt met werkschoenen of hakken gelopen en valt er weleens wat op de vloer. Veel mensen kiezen voor tegels in de woonkamer omdat ze hygiƫnisch, duurzaam en slijtvast zijn. Vrijwel alle tegels zijn geschikt voor de woonkamer, maar er zijn wel een paar punten waar u rekening mee moet houden bij de keuze van de juiste tegels.

gebruik en slijtvastheid tegels

Voor de woonkamer denken veel mensen als eerste aan vloertegels. Er worden echter ook steeds vaker wandtegels in de woonkamer gebruikt. Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten tegels, waarmee je een (deel van) de ruimte een specifieke eigen stijl kan geven. Houd er wel rekening mee dat vloertegels ook op de wand gebruikt kunnen worden, maar wandtegels niet geschikt zijn voor de vloer.

Bij keramische tegels wordt de slijtvastheid aangegeven met een PEI-waarde op de verpakking. De PEI-waarde is een cijfer van 1 tot 5. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.


Keramisch of natuursteen?

In de woonkamer kunt u kiezen voor keramische tegels, maar ook voor natuursteen. Beide hebben hun unieke eigenschappen. Natuursteen geeft vaak een luxe uitstraling aan uw kamer, terwijl er met keramische tegels veel verschillende stijlen mogelijk zijn.

Houd bij uw beslissing wel rekening met:

  • Beschadiging: Een keramische tegel met een PEI-waarde van 4 of 5 is erg moeilijk te beschadigen. Het nadeel is dat een beschadiging bij een keramische tegel vrij goed zichtbaar is, omdat er onder de toplaag een andere kleur zit. Bij natuurstenen, die volledig gekleurd zijn, valt een beschadiging veel minder snel op. Aan de andere kant beschadigt natuursteen sneller.
  • Onderhoud: Keramische tegels zijn vrijwel onderhoudsvrij. Natuurstenen tegels moeten met enige regelmaat worden behandeld, zodat ze in goede staat blijven
  • Vlekgevoeligheid: Keramische tegels kunnen beter tegen zuurhoudende en chemische (schoonmaak)middelen. Bij natuursteen bestaat de kans dat deze middelen blijvende vlekken achterlaten.


Vloerverwarming

Als u de woonkamervloer (opnieuw) gaat betegelen, is dat een goed moment om ook na te denken over vloerverwarming. Een nadeel van vloertegels is dat ze koud kunnen aanvoelen. Zeker in een veelgebruikte ruimte als de woonkamer is vloerverwarming daarom ideaal. De vloerverwarming verwarmt de ruimte gelijkmatig en u heeft nooit meer koude voeten. Daarnaast zijn radiators niet meer nodig, zodat u meer en efficiƫntere ruimte heeft in uw woonkamer.