Natuursteenwerken

Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisme, zo ook Tegelzetbedrijf en Natuursteenwerken Hoose. Wij zijn trots op ons specialisme in natuursteenwerken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden van dit kwaliteitsproduct. Daarvoor kunt u contact opnemen via ons contact formulier of telefonisch:

ontstaan

Natuursteen wordt gewonnen in steengroeven. In de nabewerking wordt het op maat gezaagd en het oppervlak deels behandeld. Natuursteen is een onderhoudsgevoelig materiaal, maar heeft wel een prachtige uitstraling. Kleurverschillen en imperfecties die door de eeuwen heen in het natuursteen zijn ontstaan maken het een bijzonder rijk materiaal: geen twee tegels zijn hetzelfde. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen, zoals basalt, graniet, marmer, leisteen, kalksteen, kwartsiet en travertijn.

verwerking

Er zijn vele soorten natuursteen in de meest uiteenlopende kleurschakeringen. Als natuurproduct, past natuursteen bij uitstek in de tuin. Vooral voor zichtlocaties, bijvoorbeeld het terras, kunnen natuurstenen tegels de moeite waard zijn. Maar natuurlijk is het ook binnen prachtig als vloer- en/of wandtegel. Vaak is natuursteen wel duurder dan andere soorten tuintegels, maar daar krijgt u kwaliteit en een luxe uitstraling voor terug.

Het juiste natuursteen gaat een leven lang mee, maar niet alle soorten zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat. De meeste soorten graniet, basalt, porfier en kwartsiet zijn dat wel. Sommige soorten natuursteen vragen in de tuin extra onderhoud. Ter bescherming van natuursteen zijn er impregneermiddelen op de markt die eventueel ook de kleur van de tegels verdiepen. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.