Keuken Verbouwen

Wilt u uw huidige keuken verbouwen? Of heeft u een nieuw huis gekocht en is de keuken toe aan een verbouwing? Wij hebben als tegelzetter in Wijchen veel ervaring met het verbouwen van keukens. Bekijk hier de keukens die wij al betegeld hebben. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste tegels voor uw keuken en natuurlijk bij een professionele plaatsing.

De keuken wordt intensief gebruikt. Even wat eten of drinken pakken, koken, handen wassen of met het hele gezin om de tafel. De keuken is vaak één van de meest gebruikte en belopen ruimtes in huis. Dat maakt het extra belangrijk om uw keukentegels zorgvuldig te kiezen.

waterbestendige tegels

In de keuken gebruikt u regelmatig water en vloeistoffen. Het is daarom verstandig om waterbestendige tegels te kiezen. Geglazuurde tegels zijn altijd waterbestendig. Bovendien laten zuren (zoals frisdrank) en schoonmaakmiddelen geen vlekken achter op geglazuurde keramische tegels. Natuursteen is hier wel gevoelig voor. Kiest u voor tegels zonder glazuurlaag? Laat ze dan impregneren, zodat ze vocht- en vuilafstotend zijn.


krasbestendige tegels

In de keuken wordt dagelijks veel gelopen, er schuiven regelmatig stoelen over de vloer en er valt weleens iets. Het is dan ook aan te raden om voor de keuken krasbestendige tegels te kiezen. Bij geglazuurde keramische tegels wordt de slijtvastheid aangegeven met een PEI-waarde op de verpakking. De PEI-waarde is een cijfer van 1 (wandtegel) tot 5 (industrieel gebruik). Wilt u er zeker van zijn dat uw tegels krasbestendig en slijtvast zijn? Kies dan een waarde van boven de 3.


hygiëne

Goede hygiëne is in de keuken erg belangrijk, omdat er voedsel wordt bereid. Geglazuurde of geïmpregneerde keukentegels zijn zeer hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Ook handig als u per ongeluk morst of spettert.


vloerverwarming

Als u de keukenvloer (opnieuw) gaat betegelen, is dat een goed moment om ook na te denken over vloerverwarming. Het nadeel van vloertegels is dat ze koud aan kunnen voelen. Met vloerverwarming heeft u nooit meer koude voeten. Daarnaast verwarmt vloerverwarming de ruimte efficiënter en gelijkmatig. Een radiator is niet meer nodig, waardoor u meer ruimte krijgt in uw keuken en hem efficiënter kunt indelen.


decoratieve tegels

Naast deze praktische zaken hebben keukentegels natuurlijk vooral een decoratieve functie. De keuken is het hart van het huis. In een keuken met een fijne sfeer voelt iedereen zich thuis. Er is keuze uit heel veel verschillende soorten vloer- en wandtegels voor een sfeervolle keuken, in uiteenlopende materialen, kleuren en patronen. Wij adviseren u hier graag over!

Wilt u de huidige vloer of wandtegels behouden? Dan kunnen we natuurlijk ook uw tegelwerk renoveren. We vervangen gescheurde of gebarsten tegels of voegen de tegels opnieuw.