Renovatie & Onderhoud

Is uw tegelwerk aan renovatie of onderhoud toe? Tegels kunnen scheuren door een harde klap, door vocht of een werkende muur of vloer. Als ervaren tegelzetter in de regio Wijchen herstellen we de beschadigingen of vervangen we kapotte tegels. Zijn uw tegels nog mooi, maar is het voegwerk oud, vervuild of niet meer waterdicht? Ook dan helpen we u graag.


Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

U kunt ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met ons:

Tegels renoveren

Tegels kunnen scheuren als er iets hard op valt of tegenaan stoot. We kunnen die beschadigingen herstellen of de tegel die kapot is vervangen. Maar als tegels breken, zonder dat ze een harde klap hebben gehad, dan is er vaak meer aan de hand. Het kan zijn dat de muur of de vloer waar de tegels op bevestigd zijn, werkt of verzakt. Ook vochtproblemen in de wand of de vloer kunnen de problemen veroorzaken.
Het is dan belangrijk om het achterliggende probleem op te sporen en op te lossen, voordat we het tegelwerk herstellen. Anders zijn de tegels op uw muur of vloer binnen de kortste keren weer beschadigd.


Voegwerk vervangen

Normaal gesproken gaan tegels erg lang mee. Het kan dus ook gebeuren dat uw tegels nog prima zijn, maar het voegwerk oud en vervuild is. Oude voegen kunnen ook beschadigd of poreus zijn, waardoor ze vocht doorlaten in de muur of de vloer. We kunnen uw voegwerk dan vervangen.
Met nieuw voegwerk ziet uw ruimte er snel weer als nieuw uit. De kleur van het voegwerk heeft daarnaast veel invloed op de uitstraling van de ruimte. Een voeg in een andere kleur dan de tegel, geeft een accent maar maakt een kleine ruimte ook snel druk. Witte voegen zijn ruimtelijk, zeker bij witte tegels, maar ook erg besmettelijk.

Tegels impregneren

Impregneren is belangrijk bij poreuze tegels, bijvoorbeeld tegels van natuursteen, terracotta of cement. Door de tegels te impregneren, kan er geen vocht meer in de tegel trekken en hecht vuil zich minder makkelijk. 
Voor het impregneren maken we de tegels eerst heel goed schoon en droog. Daarna brengen we het impregneermiddel aan. Hierdoor zijn uw tegels in principe voor een langere tijd goed beschermd.

Wat we voor u kunnen betekenen

We adviseren u graag over alle mogelijkheden voor renovatie en onderhoud aan uw tegelwerk. Tijdens de uitvoering houden we u goed op de hoogte van de planning en de kosten. Het spreekt voor zich dat we proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Als we klaar zijn laten we u uw huis of pand dus ook weer netjes achter.