Badkamer verbouwen

Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u de badkamer verbouwen? Of wilt u de oude badkamer in uw huis vernieuwen? Als gespecialiseerd tegelzetter in Wijchen hebben wij veel ervaring met het verbouwen van badkamers.  Wij helpen u graag bij de plannen voor en realisatie van uw perfecte badkamer.  Klik hier om te zien welke badkamers wij al gerealiseerd hebben. 
De badkamer is misschien wel de meest persoonlijke ruimte in huis. Het is bij uitstek de ruimte om lekker te relaxen met bad of douche. Uw droombadkamer past dus helemaal bij uw smaak en de stijl van uw huis. Daarnaast is het handig om rekening te houden met een aantal praktische zaken, zeker bij de keuze voor de juiste tegels.

waterbestendige tegels

In de badkamer stroomt veel water en ook de stoom van een hete douche of een warm bad maken de ruimte vochtig. Daarom is het bij het kiezen van badkamertegels belangrijk om rekening te houden met de waterbestendigheid. Tegels met een glazuurlaag of geïmpregneerde tegels kunnen goed tegen water. Geglazuurde keramische tegels worden het meest gekozen voor een badkamer.


schoonmaakgemak

Een badkamer moet regelmatig schoongemaakt worden. Dat gaat makkelijker als u de vloer zo veel mogelijk vrijhoudt van meubels en accessoires. Ook goed gekozen materialen vergroten het schoonmaakgemak. Kies bijvoorbeeld gladde oppervlakken, met weinig greepjes en richels.
Vloer- en wandtegels zijn over het algemeen makkelijk schoon te houden, maar houdt ook hierbij rekening met het materiaal. Onbewerkt natuursteen is vaak poreus en mag niet met bijtend schoonmaakmiddel gereinigd worden. Geglazuurde tegels zijn eenvoudiger te onderhouden. Hoe groter de tegel en hoe gladder het oppervlak, hoe makkelijker ze schoon te maken zijn.

Veiligheid

Denk bij de keuze van badkamertegels ook aan uw veiligheid. Natte tegels kunnen glad zijn. U verkleint de kans op uitglijden door antisliptegels. Op de verpakking van de tegel staan waardes die de slipbestendigheid aangeven. Tegels met R-waarde tussen 9 en 13 (hoe hoger hoe beter) zijn slipbestendig.
Let wel op: hoe hoger de R-waarde, hoe lastiger het is om de tegel schoon te houden. Aan ruwe tegels kan vuil zich makkelijker hechten. Daarnaast moet de vloertegel een B of C gradatie hebben. Dat betekent dat de tegel een anti-sliplaag heeft en dus geschikt is voor de badkamer.


Vloerverwarming en wandverwarming

Met vloerverwarming krijgt u een extra comfortabele badkamer. Vloerverwarming verwarmt de hele ruimte en zorgt ervoor dat u nooit meer koude voeten heeft als u uit bad of uit de douche stapt. Als alleen vloerverwarming niet genoeg is, omdat het vrije vloeroppervlak te klein is, kunt u kiezen voor extra wandverwarming. Wandverwarming voorkomt ook condensvorming in uw badkamer. Vergeet voor een optimaal binnenklimaat niet uw badkamer ook goed te isoleren en te ventileren.
Er zijn heel veel verschillende soorten vloer- en wandtegels waarmee u uw badkamer een geheel eigen stijl en sfeer kunt geven. Wij adviseren u graag ver de juiste tegels voor uw badkamer. Wilt u de huidige vloer of wandtegels behouden? Dan kunnen we natuurlijk ook uw tegelwerk renoveren. We vervangen gescheurde of gebarsten tegels of voegen de tegels opnieuw.