Bedrijfspand verbouwen

Heeft u plannen om uw bedrijfspand te verbouwen en zoekt u een ervaren tegelzetter? Misschien wilt u uw huidige kantoor efficiënter inrichten met een duurzame tegelvloer? Of heeft u een nieuw pand gekocht dat u aan uw wensen en gebruik wilt aanpassen? Wij helpen u hier graag bij! Als tegelzetter in Wijchen hebben we veel ervaring met het verbouwen van bedrijfspanden. Bekijk hier onze projecten. 

In een bedrijfspand, restaurant of winkelruimte wordt vaak gekozen voor een duurzame en praktische stenen vloer. Keramische vloertegels zijn praktisch onderhoudsvrij en vaak erg slijtvast. Ook natuursteen gaat met het juiste onderhoud jarenlang mee en geeft uw pand een luxe uitstraling. Houd bij de keuze voor tegels voor uw bedrijfspand wel rekening met de volgende zaken.

Slijtvastheid tegels

De vloer in een kantoor, restaurant of winkel wordt erg intensief gebruikt. Er wordt met (werk)schoenen gelopen, met stoelen geschoven en er valt nog weleens iets op de grond. Kies voor een bedrijfspand dus slijtvaste en krasbestendige tegels. De slijtvastheid van keramische tegels is aangegeven met een PEI-waarde: een cijfer van 1 (wandtegel) tot 5 (industrieel gebruik). Wilt u er zeker van zijn dat uw tegels bestand zijn tegen intensief gebruik, kies dan voor een PEI-waarde van 4 of 5.


Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, zeker in een ruimte waar veel mensen komen. Houd daar dus ook rekening mee bij de keuze van de tegelvloer voor uw bedrijfspand. Natte jassen en schoenen of andere vloeistoffen maken tegels glad. Met anti-sliptegels verkleint u de kans op uitglijden.
De slipbestendigheid van tegels is aangeven met een R-waarde. Met een waarde tussen 9 en 13 (hoe hoger hoe beter) zijn tegels slipbestendig. Houd er wel rekening mee dat aan ruwe tegels ook meer vuil hecht. Hoe hoger de R-waarde, hoe lastiger het is om de tegel schoon te maken. Voor sommige vakgebieden en (openbare) ruimten zijn er wettelijke eisen gesteld aan de slipbestendigheid van de vloer. We adviseren u hier graag over.

Hygiëne

Tegels zijn één van de meest hygiënische materialen voor vloer of wandafwerking. Geglazuurde of geïmpregneerde tegels zijn erg makkelijk schoon te houden. Een goede hygiëne is natuurlijk essentieel voor een restaurant of een bedrijfskeuken. Geglazuurde keramische tegels hebben een glad oppervalk en zijn het beste te reinigen. Zelfs bijtende stoffen en schoonmaakmiddelen laten hier geen vlekken op achter.

Duidelijke planning en kosten

Bij de verbouwing van een bedrijfspand is een goede planning noodzakelijk. U wilt uw nieuwe kantoor, winkel of restaurant natuurlijk zo snel mogelijk in gebruik nemen. Of misschien wilt u het zelfs in gebruik hóuden tijdens de verbouwing. Haastwerk gaat echter ten koste van de kwaliteit en vakwerk is maatwerk. We komen daarom graag bij u langs om uw pand te bekijken en de plannen te bespreken. Vervolgens bereiden we uw project goed voor, zodat u vooraf inzicht heeft in de planning en de kosten. Ook de verbouwing zelf verloopt dan zo vlot mogelijk, met zo min mogelijk overlast.